Rólam

Dr. Vízi-Szász Noémi Julianna

Dr. Vízi-Szász Noémi Julianna

A tanulási éveim első alapköveit a természettudományok jelentették, ahol ráéreztem arra, hogy nagyobb vonzalmat érzek a biológia, farmakognózia, biokémia tudományága fele.

Másrészt, alkalmam volt a családi körben gyakorló gyógyszerészek közelébe kerülni, ahol már nagyon fiatalon megtapasztalhattam mit is jelenthet valójában megélni ezt a hivatást.

Fontos volt számomra megérteni azt, hogyan működik a szervezetünk, melyek lehetnek a lehetséges terápiás utak és megoldások, amelyeknek alkalmazása betegség vagy sérülés esetén segít helyreállítani a belső rendet.

Úgy éreztem gyógyszerészként betekintést nyerhetek a gyógyítás széles skálájába, akár a gyógynövényeken alapuló kúrák, akár a gyógyszerek ható erejére épülő kezelések megértésével. Külön elégtétel, ha mindezt családom illetve nagyobb közönség elé is feltárhatom.

Ebből a célból született meg a gyogyesz.hu online felület, ahol aktuális kutatások és újdonságok eredményeiről, egészségmegőrző vagy gyógyulást elősegítő módszerek bemutatásáról születnek bejegyzések. 

A folyamatosan bővülő rovatok vitaminokról, gyógynövényekről, gyógyszeres anyagokról, gyógyászati segédeszközök ismertetéséről, természetes gyógymódokról igyekeznek szólni.

Gyógyszerészi diplomám a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen szereztem 2013-ban.

Szakdolgozatom kutatási témájával részt vettem a XX. Tudományos Diákköri Konferencián, 3-ik helyezéssel minősítettek, melynek cikkét az Orvostudományi Értesítő 86-ik kötetének a G szekciójában publikáltak.

Pályám kezdete a marosvásárhelyi Richter Gedeon Gyógyszertárban indult 2013-ban. 3 és fél évig itt gyűjtöttem gyakorlati tapasztalatokat, megismerve egy hálózati láncszemként működő patika előnyeit, irányelveit.

2017-ben már Magyarországon, a Zirci Szent Bernát Gyógyszertár szakmailag felvértezett remek csapatának lehettem a tagja, ahol modern robottechnológián (ROWA) alapuló berendezés segíti a betegek még tökéletesebb és gördülékenyebb ellátását, több időt engedve a beteggel való odafigyelésre, kommunikációra.

Az itt töltött 3 év tapasztalatát, a gyógyszertári laboratóriumban készítendő egyedi (magisztrális) receptek és szabványos vényminták előállítása, a fiókpatikai ellátás és helybeni gyógyszeres betegellátás gazdagította.

Szakmai elégtételem a mindennapokban a hozzám forduló páciensek iránti segítségnyújtás, az egészségügyi tanácsadás, a receptúrázás és a tanulás által – a szakmai felkészültség folyamatos szinten tartásával – igyekszem teljesíteni.

Kövess a lenti közönségi oldalakon